Gezondheidsapps. Welke zijn goed, betrouwbaar en makkelijk in gebruik? Om een juiste keuze te maken, laat Zilveren Kruis relevante apps testen door verzekerden. Binnen (zorg)thema’s die voor u interessant zijn. Thema 2: apps over eten en drinken.

En de winnaar is…

De Receptenmaker is op alle onderdelen de best geteste app! Vooral de stabiliteit en vormgeving van krijgen een hoge waardering. De helft van de testers blijft de app na de testperiode gebruiken. Daarmee voldoet de Receptenmaker aan alle verwachtingen.

1. De Receptenmaker

Omschrijving: Verzamel gemakkelijk recepten en stel je eigen kookboek samen. Vind direct online recepten. Het bewaren van recepten is simpel. De app richt zich op gezond en gevarieerd koken. De Receptenmaker bevat ook links naar gezonde drankjes.
Waarom: Uitstekende hulp bij gebrek aan inspiratie. Maakt koken leuk en afwisselend.
Kosten: Gratis

 

2. E-nummers
Omschrijving: E-nummers zijn toevoegingen aan onze voedingsmiddelen. De Europese Commissie staat deze toevoegingen toe. Maar niet alle toegestane toevoegingen zijn gezond of veilig. Door middel van kleuren zie je snel of het E-nummer dat je zoekt of misschien gevaarlijk is, of geaccepteerd.
Waarom: We willen weten wat er precies aan ons eten wordt toegevoegd. De app ondersteunt hierbij.
Waarom: Voorziet in steunbehoefte en praktische tips. Geeft ook extra informatie over aandoeningen en ziektebeelden.
Kosten: Gratis

 

3. MyFitnessPal

Omschrijving: MyFitnessPal maakt je bewust van je eetpatroon. De app is een snelle, gebruiksvriendelijke calorieënteller. Daarbij kom je er achter welke voedingsstoffen je precies binnenkrijgt. De omvangrijke database met ingrediënten zorgt voor een ruime keuze. Zo vind je snel terug wat je at.
Waarom: Ondersteunt op het gebied van bewustwording. Ook kan je jouw eetpatroon met vrienden delen om elkaar zo te steunen, bijvoorbeeld als je wilt afvallen.
Kosten: Gratis

 

Wij keken welke behoeften er zijn

  • In kant en klare pakjes zit veel zout, vet en suiker. De apps helpen daarmee te minderen en sporen aan zelf te koken
  • We willen graag gezond eten, maar we vinden het moeilijk om te kiezen. Of uit te zoeken wat gezond is en wat niet
  • Het moet makkelijk en leuker worden om gezond te koken

Wie zijn de testers?

Testers zijn collectief verzekerden via Rabobank en ABN AMRO ZilverSchild.

Hoe selecteerden we de food apps?

We selecteerden 5 apps, die we lieten beoordelen door medisch experts. Zij beoordeelden de apps op inhoud en of de eventuele medische informatie juist is. Uit die apps kozen de testers een top 3.

Bronlink