Wie dacht dat barbecueën niet meer is dan een lap vlees op de barbecue gooien, heeft het flink mis volgens Joeri van BAQ-fiets. De grillmeester zette alle barbecuetrends voor 2017 voor ons op een rij.

1. VLEESLOOS BARBECUEËN
Vega’s kunnen hun hart ophalen! Barbecueën zonder vlees is dé trend voor deze zomer. Eindelijk krijgt barbecueën met groente de aandacht die het verdient. Wat dacht je van grote porties biologische groenten op de grill of zuurdesembrood bomvol gegrilde groenten? Maar niet gevreesd carnivoren. Barbecueën en vlees blijft, ook in 2017, onlosmakelijk met elkaar verbonden. En zeg nou zelf: een beetje bewuster met vlees omgaan mag best.

2. BBQ FOR BREAKFAST
Barbecueën als ontbijt? Daar hadden we nog niet aan gedacht. Maar de kenners zeggen dat het een hit wordt deze zomer. Een geroosterd oerbrood op de vroege morgen, een heuse breakfast burger of een smoked roasted eitje met huisgemaakte truffelmayo? Klinkt als muziek in de oren. Al verwachten we wel verbaasde blikken van de buren.

3. TREND: CULINAIR BARBECUEËN
Barbecueën is allang niet meer alleen maar een paar satés en hamburgers op de grill gooien. Barbecueën is haute cuisine! Kijk maar naar de vele sterrenchefs die de barbecue hebben omarmd de afgelopen jaren. Slow roasten, koken op kolen. We noemen maar iets. De Big Green Egg-barbecue is bijna niet weg te denken.
Op zoek naar wijn voor bij de bbq? Misschien moet je deze top 3 wijnen van de Gall & Gall eens proberen >

4. TECHNISCH BARBECUEËN
Goed grillen vereist kennis. Een echte pro weet hoe je vlees moet garen en op welke temperatuur. Een grillmeester heeft dan ook altijd een goede thermometer op zak. Met een bluetooth-thermometer tussen je barbecue maak je helemaal de blits. Via een app krijg je dan een seintje als de juiste temperatuur is bereikt.

5. ZOUTSTEEN
Niet helemaal nieuw, maar zeker één om in de gaten te houden: barbecueën op of onder een zoutsteen. Deze zoutstenen komen uit de zoutvlaktes van de Himalaya in Pakistan. Ze zijn niet poreus en kunnen goed tegen verhitting. En geven door de mix van zout en andere mineralen een complexe smaak af. Tip! Bereid eens een kippenborst onder een zoutsteen. Dat voorkomt uitdroging van het vlees en zorgt voor een knapperige korst.

Check voor meer barbecuetips de website van Joeri >

Bron: Elle eten

Opzoek naar heerlijke BBQ recepten? Klik hier